headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Mexico

Ons reisaanbod Mexico bestaat uit fly-drives, rondreizen en losse bouwstenen. De losse bouwstenen zijn reisblokken van enkele dagen in één plaats die achter elkaar passen om zo je eigen reis samen te stellen.

Mexico-vervoer in

 

vervoer

autorondreis, per huurauto
In Mexico kun je gemakkelijk per eigen huurauto rondreizen. Je kunt de huurauto direct na aankomst op de luchthaven ophalen, of later in het centrum van de stad als je liever eerst na aankomst een paar dagen zonder auto van  bijvoorbeeld Mexico Stad of Playa del Carmen wilt genieten. De wegen in Mexico zijn over het algemeen goed, er zijn op een aantal plaatsen moderne tolwegen aangelegd maar het is natuurlijk vaak leuker de nationale routes te kiezen. De verlichting op de lokale wegen is vaak slecht dus het wordt afgeraden om in het donker te rijden. Let ook op de topes, deze ‘slapende politiemannen’ zijn verkeersdrempels die in elk dorp door de overheid (of soms door bewoners zelf) zijn aangelegd. Bij onze fly-drive bouwstenen, zoals de 7-daagse fly–drive vanuit Cancun ‘Door het rijk van de Maya’s‘ , de 11-daagse fly-drive vanuit Cancun ‘Hoogtepunten van de Mundo Maya‘ en de 12-daagse fly-drive vanuit Mexico-Stad ‘Kleurrijk Mexico‘ is standaard een huurauto categorie AB (bv Chevrolet Chevy of gelijkwaardig) inbegrepen, maar tegen een toeslag is het altijd mogelijk om voor een grotere auto te kiezen. We adviseren je graag over de mogelijkheden! Lees ook de uitgebreide informatie over onze autohuur Mexico.

 

per openbaar vervoer
Mexico-bussenAls je liever niet zelf auto rijdt, is het in Mexico ook mogelijk om per openbaar vervoer te reizen. De bussen die OutSight boekt zijn uitstekend en rijden tussen de grotere steden. Voor de wat langere afstanden, kunnen we eventueel een nachtbus voor je boeken! Je kunt dan bijvoorbeeld vliegen op Mexico-Stad, en terugvliegen vanuit Cancun. Ook in Yucatan is het mogelijk om per bus te reizen. Als je het bezoek aan Mexico wilt combineren met een bezoek aan buurland Guatemala en/of Belize, is reizen per openbaar vervoer zelfs de beste mogelijkheid. OutSight heeft een aantal korte bouwstenen samengesteld die prima achter elkaar passen voor een mooie reis per openbaar vervoer. Ga bijvoorbeeld na Mexico-Stad eerst per bus naar de Kunst en kerken in Puebla, bezoek dan Koloniaal & Indiaans Oaxaca en bezoek dan de Indianendorpen & de Sumidero Canyon bij San Cristobal. Wij regelen de bustickets van plaats naar plaats!

 

 

 

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider