headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Reis door het Oude Mayarijk

Cancun – Chichen Itza – Merida – Campeche – San Cristobal de las Casas – Palenque – Playa del Carmen – Cancun

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 789,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico rondreis Maya's

Een prachtige 16-daagse reis door het Oude Mayarijk per openbaar vervoer vanuit Cancun langs de hoogtepunten van de Mundo Maya.

 

De openbare bussen in Mexico zijn van uitstekende kwaliteit, dus een perfecte optie als je niet zelf met een huurauto wilt rijden. Je ziet onder andere de Mayatempels van Chichen Itza en Palenque, slentert door de koloniale straatjes van Merida en Campeche en bezoekt de indianenmarkt van San Cristobal de las Casas. De reis eindigt met een relaxed strandverblijf in bruisend Playa del Carmen.

 


Dag 1: vertrek uit Amsterdam, aankomst in Cancun, transfer naar het hotel (seat-in), hotelovernachting in de stad
Dag 2: per openbare bus naar Chichen Itza
Dag 3: per openbare bus naar Merida
Dag 4: vrije dag in Merida
Dag 5: per openbare bus naar Campeche
Dag 6: overdag vrij in Campeche, ’s avonds vertrek per nachtbus naar San Cristobal de las Casas
Dag 7: aankomst San Cristobal, vrije dag
Dag 8: vrije dag in San Cristobal
Dag 9: per taxi/busje via Agua Azul en Misol-Ha naar Palenque
Dag 10: vrije dag in Palenque
Dag 11: overdag vrij in Palenque, ’s avonds vertrek per nachtbus naar Playa del Carmen
Dag 12: aankomst in Playa del Carmen, vrije dag
Dag 13 & 14: vrije dagen in Playa del Carmen
Dag 15: seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun
Dag 16: aankomst in Amsterdam, einde rondreis

Prijs vanaf € 789,- p.p.

Inbegrepen: 12 overnachtingen op basis van logies, 2 overnachtingen in de bus, bustickets Cancun – Chichen Itza, Chichen Itza – Merida, Merida – Campeche, Campeche – San Cristobal de las Casas, Palenque – Playa del Carmen, transfer per taxi/busje San Cristobal – Palenque, transfers bij aankomst en vertrek en praktische reisinformatie met tips voor onderweg.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, maaltijden, transfers hotel – busstation en vice versa, excursies, entreegelden en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een VANAF-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan de prijs voor de hotelovernachtingen iets hoger zijn, bv tijdens de zomermaanden of tijdens ‘Semana Santa’. Als je deze rondreis bij ons aanvraagt, krijgt je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

 

Tijdens je Mexico rondreis verblijf je in sfeervolle, soms typisch Mexicaanse accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Waar mogelijk verblijf je in het centrum van de stad, soms in een oud koloniaal gebouw dat tot hotel is omgebouwd.

 

Op een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico.

Bezoek aan de Sumidero Canyon (vanuit San Cristobal)

Prijs € 60,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico-excursie, Sumidera Canyon

De Sumidero Canyon is een ravijn met wel 1000 meter hoge rotswanden die omhoog rijzen vanaf de rivier waar je doorheen vaart. Volgens de verhalen lieten de indianen zich liever van deze rotswanden vallen, dan dat zij zich zouden overgeven aan de Spanjaarden. (meer…)

De indiaanse dorpen rond San Cristobal

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, indiaanse dorpen

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald voor de excursie naar een aantal van de indiaanse dorpen rond San Cristobal de las Casas. De eerste stop is San Juan Chamula, hier wonen de Tzotzil indianen. (meer…)

Ziplinen in het ecologische park El Encuentro (bij San Cristobal)

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Ziplinen

Je wordt om 09.00 uur of 15.00 uur opgehaald in café ‘Al Grano’ in San Cristobal door de gidsen. Zij brengen je naar het prachtige ecologische park ‘El Encuentro’, ongeveer een kwartier rijden. (meer…)

Zwemmen in de ‘cenotes’ bij Cuzamá (vanuit Merida)

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, cenotes bij Cuzamá

Bereid jezelf voor op een dagexcursie vol prachtige ‘cenotes’! Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Merida en eerst naar het Cuzamá-gebied gebracht. Daar stap je over op een paard & wagen en hiermee reis je langs drie verschillende cenotes: indrukwekkende grotten die grote ondergrondse meren of poelen hebben, waarin gezwommen kan worden. (meer…)

Naar de Maya ruïnes van Uxmal & Kabah (vanuit Merida)

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie-Uxmal

Je wordt ’s morgens om circa 09.00 bij je hotel opgehaald. Je bezoekt  de Maya ruïnes van Uxmal en Kabah, waar je prachtige voorbeelden van de Maya bouwstijl ‘Puuc’ te zien krijgt. (meer…)

Flamingo’s bij Celestun (vanuit Merida)

Prijs € 90,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Celestun

Bij deze excursie word je ‘s morgens opgehaald bij je hotel en rijd je naar Celestun, ongeveer 100 km ten westen van Merida. Je maakt een boottrip van ca. anderhalf uur door een van de mooiste delen van de natuur van Yucatan in de omgeving van Celestun. (meer…)

Naar Bonampak & Yaxchilan (hele dag, vanuit Palenque)

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Bonampak

Deze excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan begint ’s morgens vroeg (ca. 06.00 uur) en brengt je naar een van de laatste ongerepte stukken regenwoud van Mexico. Onderweg stop je bij een junglerestaurant voor een eenvoudig ontbijt. (meer…)

Ruïnes & watervallen (vanuit Palenque)

Prijs € 75,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Palenque

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque. Dit ruïnecomplex ligt in de jungle wat het geheel een prachtig en mysterieuze sfeer geeft. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam, aankomst in Cancun, seat-in transfer naar het hotel
Na aankomst op de luchthaven van Cancun word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Je zult blij zijn dat je na je vlucht niet op zoek hoeft naar een taxi: je wordt naar je hotel in Cancun gebracht waar je de eerste nacht van deze rondreis verblijft.

 

Dag 2: per openbare bus naar Chichen Itza
Vanuit Cancun is het ongeveer 3 uur rijden naar het kleine dorp bij de beroemde Mayatempels van Chichén Itzá. Geniet vanmiddag van het fijne buitenzwembad bij je hotel, of wandel naar de Ik Kil cenote, een mooie, natuurlijke poel met watervallen.

 

Dag 3: per openbare bus naar Merida
Een groot voordeel van overnachten bij Chichen Itza is dat je vanmorgen al vroeg richting de tempels kunt gaan, voordat de grote groepen toeristen aankomen. Het tempelcomplex van Chichen Itza was zo’n 1000 jaar geleden een belangrijke Mayastad. Het bekendste is de Kukulcan piramide, waar om de paar jaar bij een bepaalde zonnestand de schaduw van de trappen een kruipende slang uitbeeldt. Dit belangrijke tempelcomplex is helemaal gerestaureerd. Vanmiddag stap je in de bus (ca. 2,5 uur rijden) naar het koloniale Merida.

 

Het is een grote stad, maar je hotel ligt in het gezellige oude centrum. Er heerst een relaxte sfeer, na aankomst kun je vast lekker gaan rondslenteren door het centrum. Ga vanavond eten in een van de gezellige patio’s waar vaak onverwacht een restaurant is gevestigd. Wij hebben bij Amaro gegeten, een sfeervol restaurant met binnenplaats in hartje centrum waar je heerlijk kunt eten. Ook spelen muzikanten hier regelmatig rustige live muziek. Alle ingrediënten voor een ontspannen avond!

 

Dag 4: vrije dag in Merida
Wandel vandaag lekker rond door het oude centrum (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo. Zin in wat meer actie? OutSight biedt vanuit Mérida twee leuke excursies aan. Maak een boottocht bij de vele roze flamingo’s van Celestun of bezoek de Maya ruïnes van Uxmal. Meer informatie over de mogelijkheden vind je in het tabblad excursies bovenin deze rondreis.

 

Dag 5: per openbare bus naar Campeche
Vandaag is het met de bus ongeveer 2,5 uur rijden naar Campeche. Deze stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ‘s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig. Een bezoek in het weekend plannen is daarom een aanrader!

 

Dag 6: overdag vrij in Campeche, ’s avonds vertrek per nachtbus naar San Cristobal de las Casas
Vandaag heb je nog alle tijd om door de smalle straatjes van Campeche te slenteren, je hotel ligt middenin het historische centrum dus je kunt vanuit je hotel lopend op pad. Wandel langs de vestingmuren en bekijk een paar van de bastions, die vroeger de stad moesten beschermen tegen de piraten. Vanavond stap je in de nachtbus naar San Cristobal de las Casas (ca. 13,5 uur rijden).

 

Dag 7: aankomst San Cristobal
Vandaag kom je aan in deze gezellige indianenstad. San Cristobal ligt hoger dan de andere plaatsen die je tijdens je rondreis bezoekt, waardoor het (vooral ’s avonds) een stuk koeler is. Je kunt vandaag al lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden. Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen.

 

Dag 8: vrije dag in San Cristobal
Vanuit San Cristobal biedt OutSight twee leuke excursies aan; wat dacht je van een boottocht door de indrukwekkende Sumidero Canyon of een bezoek aan de Indiaanse dorpen in de omgeving van San Cristobal de las Casas? Kijk voor de excursiemogelijkheden in het tabblad ‘excursies’ bovenin deze rondreis. Geen zin in een excursie? Wandel dan vandaag bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien!

 

Dag 9: per taxi/busje via Agua Azul en Misol-Ha naar Palenque
Vandaag word je door een seat-in busje bij je hotel opgehaald voor de rit naar Palenque (ca. 6 uur). Onderweg stop je bij de mooie watervallen van Agua Azul en Misol-Ha. Je wordt uiteindelijk bij je hotel in Palenque afgezet. Door de tropische ligging is het in Palenque vaak erg vochtig en heet. Even omschakelen dus na het koelere San Cristobal! Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackerssfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht.

 

Dag 10: vrije dag in Palenque
Een must bij Palenque is een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide…

 

Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! Aangezien je morgen pas ’s avonds met de nachtbus uit Palenque vertrekt, kun je het bezoek aan de Mayaruïnes ook tot morgen bewaren. In dat geval heb je vandaag tijd voor een excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan! Kijk voor de beschrijving en prijs in het tabblad excursies bovenaan deze rondreis.

 

Dag 11: overdag vrij in Palenque, ’s avonds vertrek per nachtbus naar Playa del Carmen
Heb je gisteren nog niet alles van de Mayaruïnes kunnen zien, dan heb je daar vandaag nog ruimschoots de tijd voor. De nachtbus naar Playa del Carmen (ca. 11,5 uur rijden) vertrekt vanavond pas.

 

Dag 12: aankomst in Playa del Carmen
Vanmorgen kom je aan in de bruisende strandplaats Playa del Carmen. Geniet alvast van je eerste cocktail op het strand en neem een duik in zee! Vanavond ga je natuurlijk heerlijk eten in een van de vele gezellige restaurants in het levendige centrum.

 

Dag 13 & 14: vrije dagen in Playa del Carmen
Geniet van twee heerlijke vrije dagen aan het mooie strand van Playa del Carmen. Het is een gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren! Geniet van het levendige strand. Heb je toch nog zin om op pad te gaan?

 

De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig hele mooie trips maken! Als extra mogelijkheid willen we je wijzen op de mogelijkheid van een strandverblijf in heerlijk rustig Tulum. Tulum staat bekend om haar rustige strand en om de fotogenieke Maya-ruïne direct aan de oceaan. Een perfect strandverblijf als je op zoek bent naar een heerlijk rustig einde van je reis.

 

Dag 15: seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun
Vandaag word je bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld van Cancun gebracht, waar de terugvlucht naar Nederland vertrekt.

 

Dag 16: aankomst in Amsterdam, einde rondreis

Prijs vanaf € 789,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 19 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider