headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jubileumrondreis: Per huurauto langs de Hoogtepunten!

Cancun – Chichén Itzá – Mérida – Campeche – Palenque – San Cristobal de las Casas – Tuxtla Gutierrez – Villahermosa – Chetumal – Playa del Carmen – Cancun

18 dagen, 17 nachten

Prijs vanaf € 979,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico rondreis Hoogtepunten

Mexico rondreis Hoogtepunten

Met de auto reis je in bijna 3 weken langs de hoogtepunten van de Mundo Maya. Deze rondreis is een van de meeste geboekte Mexico rondreizen bij OutSight, daarom is deze rondreis dit jaar onze Jubileumrondreis Mexico! Verkende ruines van Chichén Itzá, het koloniale Merida, de smalle straatjes van Campeche, de Mayastad bij Palenque en de indianenmarkt van San Cristobal de las Casas. Maak een boottocht bij de Sumidero Canyon, wandel door het La Venta park bij Villahermosa en overnacht in de grensstad Chetumal. Relaxen doe je in het gezellige Playa del Carmen.

Tijdens deze rondreis heb je de beschikking over je huurauto van dag 3 tot de allerlaatste dag, ook tijdens je strandverblijf. Je kunt dus ook de omgeving van Playa del Carmen nog verkennen, en dan zelf op de laatste dag naar de luchthaven rijden. Vrijheid, blijheid!Dag 1: vertrek vlucht, aankomst in Cancun, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Cancun
Dag 3: ophalen huurauto in Cancun, naar Chichén Itzá
Dag 4: naar Mérida
Dag 5: vrije dag in Mérida
Dag 6: via Uxmal naar Campeche
Dag 7: naar Palenque
Dag 8: vrije dag in Palenque
Dag 9: naar San Cristobal de las Casas
Dag 10: vrije dag San Cristobal de las Casas
Dag 11: via de Canyon del Sumidero naar Tuxtla Gutierrez
Dag 12: naar Villahermosa
Dag 13: naar Chetumal
Dag 14: naar Playa del Carmen
Dag 15 en dag 16: vrije dagen Playa del Carmen
Dag 17: terug naar luchthaven Cancun, inleveren huurauto, einde rondreis
Dag 18: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 979,- p.p.

Inbegrepen: 16 hotelovernachtingen op basis van logies, transfer naar hotel in Cancun, 15 dagen autohuur categorie AB (Chevrolet Chevy) inclusief CDW LDW, lokale taxen, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering en praktische reisinformatie met tips voor onderweg & een goede wegenkaart van Mexico.

 

Niet inbegrepen: maaltijden, entreegelden, fooien en brandstof voor de autohuur.

 

Let op: lees ook onze voorwaarden autohuur.

 

NB: Deze autorondreis (‘self-drive’) is door ons opgebouwd uit losse autohuur, bouwstenen en extra losse hotelovernachtingen. Voor al deze onderdelen gelden verschillende seizoenen.
Als je deze reis bij ons aanvraagt krijg je altijd de juiste prijs voor jouw reisdata!Let op: 2019 is ons jubileumjaar! Bij elke bestemming hebben we onze favoriete reis uitgekozen, en deze reis -de meest verkochte Mexico reis bij OutSight- is een jaar lang onze Jubileumrondreis!

 

Tijdens je Mexico rondreis verblijf je in sfeervolle, soms typisch Mexicaanse accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Waar mogelijk verblijf je in het centrum van de stad, soms in een oud koloniaal gebouw dat tot hotel is omgebouwd.

 

Bij een aantal bouwstenen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Ook tijdens de fly-drives kun je de standaard-hotels naar keuze afwisselen, onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico.

De indiaanse dorpen rond San Cristobal

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, indiaanse dorpen

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald voor de excursie naar een aantal van de indiaanse dorpen rond San Cristobal de las Casas. De eerste stop is San Juan Chamula, hier wonen de Tzotzil indianen. (meer…)

Zwemmen in de ‘cenotes’ bij Cuzamá (vanuit Merida)

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, cenotes bij Cuzamá

Bereid jezelf voor op een dagexcursie vol prachtige ‘cenotes’! Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Merida en eerst naar het Cuzamá-gebied gebracht. Daar stap je over op een paard & wagen en hiermee reis je langs drie verschillende cenotes: indrukwekkende grotten die grote ondergrondse meren of poelen hebben, waarin gezwommen kan worden. (meer…)

Flamingo’s bij Celestun (vanuit Merida)

Prijs € 90,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Celestun

Bij deze excursie word je ‘s morgens opgehaald bij je hotel en rijd je naar Celestun, ongeveer 100 km ten westen van Merida. Je maakt een boottrip van ca. anderhalf uur door een van de mooiste delen van de natuur van Yucatan in de omgeving van Celestun. (meer…)

Naar Bonampak & Yaxchilan (hele dag, vanuit Palenque)

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Bonampak

Deze excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan begint ’s morgens vroeg (ca. 06.00 uur) en brengt je naar een van de laatste ongerepte stukken regenwoud van Mexico. Onderweg stop je bij een junglerestaurant voor een eenvoudig ontbijt. (meer…)

Dag 1: aankomst in Cancun, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Cancun word je door de chauffeur naar je hotel gebracht. Een rustig begin van de reis. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je alvast wat van de stad bezoeken.

 

Dag 2: vrije dag in Cancun
Verken vandaag het centrum van Cancun of neem een taxi of de bus naar de lange Kukulkan boulevard waar alle strandhotels zich bevinden. Geniet van de prachtig blauwe zee en het stralend witte strand.

 

Dag 3: ophalen huurauto in Cancun, naar Chichén Itzá
In Cancun haal je de huurauto op en vertrek je richting Chichén Itzá (ca. 3 uur rijden). De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide. Geniet vanmiddag van het fijne buitenzwembad bij je hotel, of wandel naar de Ik Kil cenote, een mooie, natuurlijke poel met watervallen.

 

Dag 4: naar Mérida
Een groot voordeel van overnachten bij Chichen Itza is dat je vanmorgen al vroeg richting de tempels kunt gaan, voordat de grote groepen toeristen aankomen. Het tempelcomplex van Chichen Itza was zo’n 1000 jaar geleden een belangrijke Mayastad. Het bekendste is de Kukulcan piramide, waar om de paar jaar bij een bepaalde zonnestand de schaduw van de trappen een kruipende slang uitbeeldt. Dit belangrijke tempelcomplex is helemaal gerestaureerd. Na je bezoek aan de ruïnes reis je door naar Mérida (ca. 1,5 uur rijden).

 

Mérida staat bekend om de vele koloniale gebouwen en heeft een prettige en ontspannen sfeer! Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa’) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

 

Dag 5: vrije dag in Mérida
Een echte aanrader voor vandaag is een bezoek aan de flamingo’s bij Celestun, op een kleine 100 km ten westen van Mérida. Dit vissersplaatsje hoort bij een beschermd natuurgebied. Je kunt een boottocht maken en daarna heerlijk vis eten op het prachtige strand. Hierna rijd je weer terug naar Mérida voor de overnachting.

 

Dag 6: via Uxmal naar Campeche
Via Uxmal rijd je vandaag naar Campeche (ca. 5 uur rijden). Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc. Hierna rijd je door naar Campeche, waar je zult overnachten.

 

Deze stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ’s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig.

 

Dag 7: naar Palenque
In ongeveer 5 uur reis je vandaag verder naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je lekker kunt bijkomen van de autorit.

 

Dag 8: vrije dag in Palenque
Een must is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide… Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Uitgekeken? Neem dan een frisse duik in het zwembad van je hotel!

 

Dag 9: van Palenque naar San Cristobal de las Casas
Je gaat vandaag het hoogland in! San Cristobal de las Casas ligt op 2120 meter en de temperatuur zal  dalen als je omhoog rijdt. De mist die je (mogelijk) onderweg tegenkomt zorgt voor een fantastische magie en spiritualiteit. De afstand vanuit Palenque is klein maar doordat je door de bergen rijdt, ben je vandaag toch ongeveer 6 uur onderweg. Onderweg kun je stoppen bij de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul voor een frisse duik.Je kunt vandaag al lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum van San Cristobal; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden.

 

Dag 10: vrije dag in San Cristobal de las Casas
Wandel vandaag bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien! Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen. Als je zin hebt in een uitstapje, rij dan bijvoorbeeld naar enkele van de indiaanse dorpen in de omgeving.

 

Dag 11: via de Canyon del Sumidero naar Tuxtla Gutierrez
Vandaag rijd je via de Canyon del Sumidero naar Tuxtla Gutierrez. Een boottocht bij de Sumidero Canyon is echt een must! De Sumidero Canyon is een ravijn met wel 1000 meter hoge rotswanden die omhoog rijzen vanaf de rivier waar je doorheen vaart. Volgens de verhalen lieten de indianen zich liever van deze rotswanden vallen, dan dat zij zich zouden overgeven aan de Spanjaarden. Hierna rijd je door naar Tuxtla Gutierrez (ca. 2 uur rijden), een moderne stad die alweer zeker 1500 meter lager ligt dan San Cristobal de las Casas.

 

Dag 12: naar Villahermosa
Het is ongeveer 6 uur rijden noordwaarts naar Villahermosa. Villahermosa is een drukke, typisch Mexicaanse stad. Het hoogtepunt van Villahermosa is het beroemde La Venta park. In het La Venta park vind je de metersgrote Olmeken koppen, indrukwekkend om te zien. Bovendien is het een fijn park om in te wandelen.

 

Dag 13: naar Chetumal
De weg van naar Chetumal gaat door de laagvlakte van zuidelijk Yucatan. Dit is de langste rit van deze rondreis, je bent ongeveer 7 uur onderweg. Vertrek dus op tijd! Onderweg kun je eventueel Xpujil en Calakmul bezoeken, kleine Maya ruïnecomplexen in de jungle. Overnachting in hotel in Chetumal. Het is (tegen een toeslag) mogelijk in plaats van in Chetumal bij Xpujil te overnachten in het sfeervolle Chicanna EcoVillage Resort, een prima onderbreking op je terugreis naar de oostkust van Yucatan.

 

Dag 14: naar Playa del Carmen
Vandaag rijd je in ongeveer 5 uur naar Playa del Carmen. Playa del Carmen was ooit, 15 jaar geleden, een klein vissersplaatsje waar de boot naar Cozumel vertrok. Nu is het een toeristische vakantieplaats, die echter nog wel een gezellige, enigszins Mexicaanse sfeer uitademt.

 

Dag 15 en dag 16: vrije dagen Playa del Carmen
Gebruik deze vrije dagen om lekker te relaxen. Playa del Carmen iseen gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren! Geniet van het levendige strand. Heb je toch nog zin om op pad te gaan? De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig hele mooie trips maken!

 

Dag 17: terug naar luchthaven Cancun, inleveren huurauto, terugvlucht
Vandaag lever je de huurauto in op de luchthaven van Cancun en is deze mooie rondreis ten einde.

Dag 18: aankomst vlucht, einde rondreis

Prijs vanaf € 979,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 19 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider