headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Mexico rondreis: per huurauto langs cultuur & strand in Yucatan

Cancun – Playa del Carmen – Valladolid – Merida – Campeche – Palenque – Chetumal – Tulum – Cancun

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 1105,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico rondreis huurauto Yucatan

Mexico self-drive Yucatan: deze rondreis van 2 weken per eigen huurauto start aan het strand van Playa del Carmen, een relaxed begin van je rondreis! Daarna bezoek je de hoogtepunten van het schiereiland Yucatan.

 

Vanuit Playa del Carmen maak je in een week kennis met de hoogtepunten van het schiereiland Yucatan. Je reist per eigen huurauto dus kunt onderweg zo vaak  & zo lang stoppen als je maar wilt, je reist in je eigen tempo! Via het sfeervolle stadje Valladolid reis je naar de beroemde Maya-ruïnes van Chichén Itzá. Slenter door het centrum in de koloniale stad Mérida en bezoek de flamingo’s bij Celestun.

 

Geniet van de smalle straatjes en gekleurde huizen in Campeche voordat je verder rijdt naar Palenque. Bij Palenque liggen prachtige tempels verscholen in de jungle. Je fly-drive eindigt aan het heerlijke, parelwitte strand van Tulum!

 


Dag 1: vertrek, aankomst in Cancun, transfer naar Playa del Carmen
Dag 2 & 3: vrije dagen in Playa del Carmen
Dag 4: ophalen huurauto, naar Valladolid
Dag 5: via Chichen Itza naar Merida
Dag 6: vrije dag in Merida
Dag 7: via Uxmal naar Campeche
Dag 8: vrije dag in Campeche
Dag 9: naar Palenque
Dag 10: vrije dag in Palenque
Dag 11: naar Xpujil
Dag 12: naar Tulum, inleveren auto
Dag 13 & 14: vrije dagen in Tulum
Dag 15: seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun, einde rondreis
Dag 16: aankomst

Prijs vanaf € 1105,- p.p.

Inbegrepen: 11 hotelovernachtingen op basis van logies, overnachtingen in Tulum inclusief ontbijt, aankomsttransfer naar hotel in Playa del Carmen, vertrektransfer van Tulum naar vliegveld Cancun, 9 dagen autohuur categorie AB (Chevrolet Chevy of gelijkwaardig) inclusief CDW / LDW, lokale taxen, onbeperkt aantal kilometers en WA verzekering en praktische reisinformatie met tips voor onderweg & een goede wegenkaart van Mexico.

 

Niet inbegrepen: ‘Ecotax’ Tulum (ter plaatse te betalen, 5 Usd per kamer per nacht), overige maaltijden, entreegelden, fooien, brandstof voor de autohuur en drop-off kosten huurauto.

 

Let op: lees ook onze voorwaarden autohuur.


NB:
De autorondreis is door ons opgebouwd uit losse autohuur, bouwstenen, transfers en extra losse hotelovernachtingen. Voor al deze onderdelen gelden verschillende seizoenen. Als je deze reis bij ons aanvraagt krijg je altijd de juiste prijs voor jouw reisdata!

Tijdens je Mexico rondreis verblijf je in sfeervolle, soms typisch Mexicaanse accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Waar mogelijk verblijf je in het centrum van de stad, soms in een oud koloniaal gebouw dat tot hotel is omgebouwd.

 

Bij een aantal bouwstenen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Ook tijdens de fly-drives kun je de standaard-hotels naar keuze afwisselen, onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico.

Zwemmen in de ‘cenotes’ bij Cuzamá (vanuit Merida)

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, cenotes bij Cuzamá

Bereid jezelf voor op een dagexcursie vol prachtige ‘cenotes’! Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Merida en eerst naar het Cuzamá-gebied gebracht. Daar stap je over op een paard & wagen en hiermee reis je langs drie verschillende cenotes: indrukwekkende grotten die grote ondergrondse meren of poelen hebben, waarin gezwommen kan worden. (meer…)

Flamingo’s bij Celestun (vanuit Merida)

Prijs € 90,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Celestun

Bij deze excursie word je ‘s morgens opgehaald bij je hotel en rijd je naar Celestun, ongeveer 100 km ten westen van Merida. Je maakt een boottrip van ca. anderhalf uur door een van de mooiste delen van de natuur van Yucatan in de omgeving van Celestun. (meer…)

Naar Bonampak & Yaxchilan (hele dag, vanuit Palenque)

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Bonampak

Deze excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan begint ’s morgens vroeg (ca. 06.00 uur) en brengt je naar een van de laatste ongerepte stukken regenwoud van Mexico. Onderweg stop je bij een junglerestaurant voor een eenvoudig ontbijt. (meer…)

Ruïnes & watervallen (vanuit Palenque)

Prijs € 75,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Palenque

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque. Dit ruïnecomplex ligt in de jungle wat het geheel een prachtig en mysterieuze sfeer geeft. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. (meer…)

Dag 1: vertrek, aankomst in Cancun, transfer naar Playa del Carmen
Na aankomst op de luchthaven van Cancun word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Je zult blij zijn dat je na de vlucht niet op zoek hoeft naar een taxi: je wordt naar het hotel in Playa del Carmen (ca. 70 km ten zuiden van het vliegveld) gebracht.

 

Dag 2 & 3: vrije dagen in Playa del Carmen
Geniet tijdens je vrije dagen in Playa del Carmen van de prachtig blauwe zee en het stralend witte strand. Natuurlijk loop je ook de Quinta Avenida op en neer, de gezellige winkelstraat met veel winkels en terrasjes, een heerlijk relaxed begin van je rondreis!

 

Dag 4: ophalen huurauto, naar Valladolid
Vandaag haal je de huurauto op en rijd je in ongeveer 2,5 uur naar het stadje Valladolid. Het prachtige Zocalo van Valladolid staat vol bankjes en bomen, en hier vind je alle belangrijke gebouwen zoals het postkantoor en het toeristenbureau. De stad ademt een oude koloniale sfeer uit. In de directe omgeving vind je ook een cenote, zodat je kunt kiezen voor een heerlijke koele duik.

 

Dag 5: naar Mérida, onderweg bezoek Chichén Itzá
Vanmorgen vertrek je richting Chichén Itzá (ca. 1,5 uur rijden), zo’n 1000 jaar geleden was dit een belangrijke Mayastad. De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide! Na je bezoek aan de ruïnes van Chichén Itzá reis je door naar Mérida (ca. 1,5 uur rijden), hier kun je de kathedraal bezoeken, of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

 

Dag 6: vrije dag in Merida
Een echte aanrader voor vandaag is een bezoek aan de flamingo’s bij Celestun, op een kleine 100 km ten westen van Mérida. Dit vissersplaatsje hoort bij een beschermd natuurgebied. Je kunt een boottocht maken en daarna heerlijk vis eten op het prachtige strand. Je kunt hier eenvoudig zelf heen rijden met je huurauto, of je kunt een excursie boeken! Lees meer over deze excursie in het tabblad ‘excursies’ hierboven. Je slaapt vanavond in een gezellig hotel in het oude centrum van Mérida.

 

Dag 7: via Uxmal naar Campeche
Vandaag rijd je via Uxmal naar Campeche (ca. 5 uur rijden). Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc. Hierna rijd je door naar Campeche, waar je zult overnachten.

 

Dag 8: vrije dag in Campeche
Vandaag heb je de hele dag vrij in Campeche. De stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ‘s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig. Een bezoek in het weekend plannen is daarom een aanrader!

 

Dag 9: naar Palenque
Na je ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur verder naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers-sfeer dus het is zeker leuk om vanmiddag door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je heerlijk kunt bijkomen van de autorit.

 

Dag 10: vrije dag in Palenque
Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns-Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd een van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide.

 

Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! Als je nog tijd over hebt, kun je naar de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul rijden voor een frisse duik, deze liggen op de weg naar San Cristobal de las  Casas. Geen zin om zelf te rijden? Je kunt ook een excursie vooraf boeken, kijk hierboven in het tabblad ‘excursies’. Je kunt je eigen dag indelen, dus ook kiezen voor een relaxte middag bij je hotel!

 

Dag 11: naar Xpujil
Vandaag rijd je over de laagvlakte van zuidelijk Yucatan naar Xpujil, je bent ongeveer 5,5 uur onderweg. Je overnacht in het sfeervolle Chicanna EcoVillage Resort, een prima onderbreking op je terugreis naar de oostkust van Yucatan! Vlakbij Xpujil is een klein, gelijknamig Maya ruïnecomplex in de jungle. Ook kun je Calakmul bezoeken, een prachtig Mayacomplex middenin de jungle.

 

Dag 12: naar Tulum
Na het ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur terug naar de Riviera Maya, waar je de huurauto in Tulum inlevert. Het dorpje zelf ligt een paar kilometer van de kust aan de doorgaande weg en is een verzameling van hostels, restaurantjes, winkels, stoplichten en een bushalte. De meeste hotels liggen iets verderop aan de prachtige kust: een lange rij accommodaties met paradijselijke namen. Elk hotel ligt hier aan zijn eigen stukje strand. De Riviera Maya is hier op haar mooist!

 

Dag 13 & 14: vrije dagen in Tulum
Je sluit je reis heerlijk relaxed af aan het prachtige, rustige strand van Tulum. Tulum staat niet voor niets bekend om de fotogenieke Maya-ruïne aan de oceaan. Je kunt hier eenvoudig naartoe wandelen. We raden je aan om dit ’s morgens vroeg of juist aan het einde van de dag te doen, er zijn dan minder dagjesmensen! Ook kun je in deze omgeving een aantal prachtige cenotes bezoeken, waar je misschien wel wilt zwemmen in het ijskoude, heldere water!

 

Dag 15: seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun
Vandaag word je bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld van Cancun gebracht, waar de terugvlucht naar Nederland vertrekt.

 

Dag 16: aankomst

Prijs vanaf € 1105,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 19 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider