headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Mexico Compleet: van Mexico-Stad naar Yucatan

Mexico Stad – Puebla – Oaxaca – San Cristobal de las Casas – Palenque – Merida – Chichen Itza – Playa del Carmen – Cancun

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 970,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Per openbare bus reis je in drie weken vanuit Mexico Stad richting het zuiden naar Cancun – Yucatan.

 

De openbare bussen in Mexico zijn van uitstekende kwaliteit, dus een perfecte optie als je niet zelf met een huurauto wilt rijden. Via Puebla kom je in koloniaal Oaxaca. Slenter door de straten en bezoek de ruïnes van Monte Alban. Ook zie je natuurlijk de indianenmarkt van San Cristobal de las Casas.

 

Maak een boottocht bij de Sumidero Canyon, voordat je verder reist naar de Mayastad in de jungle bij Palenque. Via het koloniale Merida kom je bij de Mayatempels van Chichen Itza, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De reis wordt afgesloten aan het strand van de gezellige strandplaats Playa del Carmen. Een relaxed einde van een veelzijdige reis!

 

 


Dag 1: vertrek uit Amsterdam, aankomst in Mexico Stad, transfer naar hotel
Dag 2 & 3: vrije dagen in Mexico Stad
Dag 4: vertrek vanuit Mexico Stad, per openbare bus naar Puebla
Dag 5: vrije dag in Puebla
Dag 6: per openbare bus naar Oaxaca
Dag 7: vrije dag in Oaxaca
Dag 8: overdag vrij in Oaxaca, ’s avonds vertrek per nachtbus naar San Cristobal de las Casas
Dag 9: aankomst in San Cristobal de las Casas
Dag 10 & 11: vrije dagen in San Cristobal de las Casas
Dag 12: per taxi/busje via Agua Azul en Misol-Ha naar Palenque
Dag 13: vrije dag in Palenque
Dag 14: per openbare bus naar Merida
Dag 15: vrije dag in Merida
Dag 16: per openbare bus naar Chichen Itza
Dag 17: per openbare bus naar Playa del Carmen
Dag 18 & 19: vrije dagen in Playa del Carmen
Dag 20: seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun
Dag 21: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 970,- p.p.

Inbegrepen: 18 hotelovernachtingen op basis van logies, 1 overnachting in de bus, bustickets Mexico Stad – Puebla, Puebla – Oaxaca, Oaxaca – San Cristobal, Palenque – Merida, Merida Chichen Itza en Chichen Itza – Playa del Carmen, transfer per taxi/busje San Cristobal – Palenque incl. bezoek watervallen van Misol-Ha en Agua Azul, transfers bij aankomst en vertrek en praktische reisinformatie met tips voor onderweg.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, maaltijden, transfers hotel – busstation en vice versa, excursies, entreegelden en fooien.

 

NB: de prijs is een VANAF-prijs. De rondreis is door ons opgebouwd uit bustickets, transfers, bouwstenen en extra losse hotelovernachtingen. Voor al deze onderdelen gelden verschillende seizoenen. Als je deze rondreis bij ons aanvraagt, krijgt je de juiste prijs voor jouw reisperiode!

Tijdens je Mexico rondreis verblijf je in sfeervolle, soms typisch Mexicaanse accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Waar mogelijk verblijf je in het centrum van de stad, soms in een oud koloniaal gebouw dat tot hotel is omgebouwd.

 

Op een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico.

Fietsend door Mexico-Stad

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, fietsend door Mexico-Stad

Ontdek de stad per fiets! Je begint bij het monument Estela de Luz. Tijdens deze vier uur durende fietstocht ontdek je de pre-Spaanse afkomst van Mexico-Stad. Dit gaat van de Navel of the Moon (de betekenis van de naam Mexico) en eeuwenoude tempels tot de oude koloniale paleizen. (meer…)

Boottocht door de drijvende tuinen van Xochimilco (bij Mexico-Stad)

Prijs € 43,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Xochimilco

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel, en reis je per bus naar de drijvende tuinen van Xochimilco, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. (meer…)

‘Walking Lunch’ door het historische centrum van Mexico-Stad

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, walking lunch

Iets voor het middaguur word je verwacht bij het eerste restaurant voor het begin van de wandeling. Tijdens deze excursie bezoek je meerdere restaurants en zul je het grootste deel van het historische centrum te zien krijgen. (meer…)

Bezoek aan Teotihuacan (vanuit Mexico-Stad)

Prijs € 46,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Teotihuacan

Je wordt ’s morgens bij je hotel opgehaald voor de busrit naar Teotihuacan, circa 50 kilometer ten noorden van Mexico Stad. Bij dit indrukwekkende tempelcomplex vind je de enorme Zonnepiramide en de piramide van de Maan. (meer…)

Naar de ruïnes van Monte Alban (halve dag, vanuit Oaxaca)

Prijs € 40,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Monte Alban

Je wordt ’s morgens bij je hotel opgehaald voor de busrit naar Monte Alban. Deze ruïnes liggen slechts 20 minuten rijden ten zuiden van Oaxaca. Eerst word je rondgeleid door een Engelssprekende gids en daarna is er nog tijd om zelf de ruïnes verder te verkennen. (meer…)

Bezoek aan de Sumidero Canyon (vanuit San Cristobal)

Prijs € 60,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico-excursie, Sumidera Canyon

De Sumidero Canyon is een ravijn met wel 1000 meter hoge rotswanden die omhoog rijzen vanaf de rivier waar je doorheen vaart. Volgens de verhalen lieten de indianen zich liever van deze rotswanden vallen, dan dat zij zich zouden overgeven aan de Spanjaarden. (meer…)

De indiaanse dorpen rond San Cristobal

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, indiaanse dorpen

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald voor de excursie naar een aantal van de indiaanse dorpen rond San Cristobal de las Casas. De eerste stop is San Juan Chamula, hier wonen de Tzotzil indianen. (meer…)

Ziplinen in het ecologische park El Encuentro (bij San Cristobal)

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Ziplinen

Je wordt om 09.00 uur of 15.00 uur opgehaald in café ‘Al Grano’ in San Cristobal door de gidsen. Zij brengen je naar het prachtige ecologische park ‘El Encuentro’, ongeveer een kwartier rijden. (meer…)

Zwemmen in de ‘cenotes’ bij Cuzamá (vanuit Merida)

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, cenotes bij Cuzamá

Bereid jezelf voor op een dagexcursie vol prachtige ‘cenotes’! Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Merida en eerst naar het Cuzamá-gebied gebracht. Daar stap je over op een paard & wagen en hiermee reis je langs drie verschillende cenotes: indrukwekkende grotten die grote ondergrondse meren of poelen hebben, waarin gezwommen kan worden. (meer…)

Naar de Maya ruïnes van Uxmal & Kabah (vanuit Merida)

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie-Uxmal

Je wordt ’s morgens om circa 09.00 bij je hotel opgehaald. Je bezoekt  de Maya ruïnes van Uxmal en Kabah, waar je prachtige voorbeelden van de Maya bouwstijl ‘Puuc’ te zien krijgt. (meer…)

Flamingo’s bij Celestun (vanuit Merida)

Prijs € 90,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Celestun

Bij deze excursie word je ‘s morgens opgehaald bij je hotel en rijd je naar Celestun, ongeveer 100 km ten westen van Merida. Je maakt een boottrip van ca. anderhalf uur door een van de mooiste delen van de natuur van Yucatan in de omgeving van Celestun. (meer…)

Naar Bonampak & Yaxchilan (hele dag, vanuit Palenque)

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Bonampak

Deze excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan begint ’s morgens vroeg (ca. 06.00 uur) en brengt je naar een van de laatste ongerepte stukken regenwoud van Mexico. Onderweg stop je bij een junglerestaurant voor een eenvoudig ontbijt. (meer…)

Ruïnes & watervallen (vanuit Palenque)

Prijs € 75,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Palenque

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque. Dit ruïnecomplex ligt in de jungle wat het geheel een prachtig en mysterieuze sfeer geeft. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam, aankomst in Mexico Stad, transfer naar hotel
Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 3 nachten te brengen. Je hotel ligt centraal dus je kunt eventueel direct de stad gaan verkennen! Het historische centrum ligt rondom het Zócalo met prachtige koloniale gebouwen en de beroemde muurschilderingen van Diego Rivera.

 

Dag 2 & 3: vrije dagen in Mexico Stad
Je vrije dagen in Mexico Stad kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Kies bijvoorbeeld voor de excursie naar het beroemde tempelcomplex van Teotihuacan, een beschrijving van deze excursie vind je in het tabblad excursies bovenin deze bouwsteen. Geen zin in een excursie? Bezoek bijvoorbeeld het grote Antropologische museum. In de Zona Rosa vind je gezellige restaurants, disco’s en zelfs een straatje met terrasjes: Calle Hamburgo.

 

Dag 4: vertrek vanuit Mexico Stad, per openbare bus naar Puebla
Vandaag stap je in de bus richting Puebla, het is een korte rit van zo’n twee uur. Je hotel ligt in het oude centrum van de stad dus je kunt na het inchecken direct op pad! Wandel langs een aantal van de kerken en geniet van de koloniale architectuur. Ga daarna zitten op een van de gezellige terrassen en bekijk het lokale leven vanaf een afstandje!

 

Dag 5: vrije dag in Puebla
Vandaag heb je nog een hele vrije dag in deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige kunstenaarswijk Barrio del Artista waar veel open ateliers te vinden zijn. Loop ook even langs de kathedraal bij de Zocalo, deze is zeker de moeite van het bezoeken waard. Tot slot kun je Puebla bijna niet verlaten zonder de lokale specialiteit te proberen: mole (kip in chocoladesaus). Gelukkig gaat er meer dan alleen chocola in de saus, het is een stuk lekkerder dan je zou verwachten!

 

Dag 6: per openbare bus naar Oaxaca
Vandaag reis je in ongeveer 4,5 uur per bus verder naar de koloniale stad Oaxaca. Hier vind je een mengeling van oude koloniale cultuur en hedendaagse Indiaanse invloeden. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed van de Unesco. Slenter vanuit je hotel door de leuke oude straatjes. Je komt dan vanzelf langs mooie kerken en historische gebouwen, en wie weet heb je geluk en wordt er vandaag een lokale markt gehouden. ’s Avonds kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

 

Dag 7: vrije dag in Oaxaca
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Een echte aanrader voor vandaag is de excursie naar de ruïnes van Monte Alban, de oude hoofdstad van de Zapotheken. Kijk in het tabblad hierboven voor de excursiemogelijkheden. Ga vanavond op een van de gezellige terrassen zitten aan de levendige Zocalo (centrale plein), een prima plek om eens een Margarita uit te proberen, de nationale cocktail van Mexico. Dit is ook de perfecte manier om het lokale leven vanaf een afstandje te bekijken.

 

Dag 8: overdag vrij in Oaxaca, ’s avonds vertrek per nachtbus naar San Cristobal de las Casas
Vandaag ben je nog de hele dag in Oaxaca, voordat je in de nachtbus stapt richting San Cristobal de las Casas, een rit van ruim 11 uur.

 

Dag 9: aankomst in San Cristobal de las Casas
Vandaag kom je aan in deze gezellige indianenstad. San Cristobal ligt hoger dan de andere plaatsen die je tijdens je rondreis bezoekt, waardoor het (vooral ’s avonds) een stuk koeler is. Je kunt vandaag al lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden. Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen.

 

Dag 10 & 11: vrije dagen in San Cristobal de las Casas
Wandel tijdens je dagen in San Cristobal de las Casas bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien! Vanuit San Cristobal biedt OutSight twee leuke excursies aan; wat dacht je van een boottocht door de indrukwekkende Sumidero Canyon of een bezoek aan de Indiaanse dorpen in de omgeving van San Cristobal de las Casas? Kijk voor de excursiemogelijkheden in het tabblad ‘excursies’ bovenin deze rondreis.

 

Dag 12: per taxi/busje via Agua Azul en Misol-Ha naar Palenque
Vandaag word je door een seat-in busje bij je hotel opgehaald voor de rit naar Palenque (ca. 6 uur). Onderweg stop je bij de mooie watervallen van Agua Azul en Misol-Ha. Je wordt uiteindelijk bij je hotel in Palenque afgezet. Door de tropische ligging is het in Palenque vaak erg vochtig en heet. Even omschakelen dus na het koelere San Cristobal! Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackerssfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht.

 

Dag 13: vrije dag in Palenque
Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide… Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder!

 

Dag 14: per openbare bus naar Merida
Vandaag reis heb je een lange busrit (ca. 8 uur) naar het koloniale Merida. Het is een grote stad maar je hotel in het gezellige oude centrum ligt. Door de lichtgekleurde koloniale gebouwen wordt Mérida ook wel de Witte Stad genoemd. Er heerst een relaxte sfeer, na aankomst kun je vast lekker gaan rondslenteren door het centrum.

 

Ga vanavond eten in een van de gezellige patio’s waar vaak onverwacht een restaurant is gevestigd. Wij hebben bij Amaro gegeten, een sfeervol restaurant met binnenplaats in hartje centrum waar je heerlijk kunt eten. Ook spelen muzikanten hier regelmatig rustige live muziek. Alle ingrediënten voor een ontspannen avond!

 

Dag 15: vrije dag in Merida
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo. Zin in wat meer actie? OutSight biedt vanuit Mérida twee leuke excursies aan. Maak een boottocht bij de vele roze flamingo’s van Celestun of bezoek de Maya ruïnes van Uxmal. Meer informatie over de mogelijkheden vind je in het tabblad excursies bovenin deze rondreis.

 

Dag 16: per openbare bus naar Chichen Itza
Vanuit Merida is het ongeveer 2,5 uur rijden naar het kleine dorp bij de beroemde Mayatempels van Chichén Itzá. Geniet vanmiddag van het fijne buitenzwembad bij je hotel, of wandel naar de Ik Kil cenote, een mooie, natuurlijke poel met watervallen.

 

Dag 17: per openbare bus naar Playa del Carmen
Een groot voordeel van overnachten bij Chichen Itza is dat je vanmorgen al vroeg richting de tempels kunt gaan, voordat de grote groepen toeristen aankomen. Het tempelcomplex van Chichen Itza was zo’n 1000 jaar geleden een belangrijke Mayastad. Het bekendste is de Kukulcan piramide, waar om de paar jaar bij een bepaalde zonnestand de schaduw van de trappen een kruipende slang uitbeeldt.

 

Dit belangrijke tempelcomplex is helemaal gerestaureerd. Vanmiddag stap je in de bus naar Playa del Carmen, waar je na ongeveer 3,5 uur rijden aankomt. Geniet alvast van je eerste cocktail op het strand en neem een duik in zee! Vanavond ga je natuurlijk heerlijk eten in een van de vele gezellige restaurants in het levendige centrum van Playa del Carmen.

 

Dag 18 & 19: vrije dagen in Playa del Carmen
Geniet van twee heerlijke vrije dagen aan het mooie strand van Playa del Carmen. Het is een gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren!

 

Geniet van het levendige strand. Heb je toch nog zin om op pad te gaan? De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig hele mooie trips maken! Als extra mogelijkheid willen we je wijzen op de mogelijkheid van een strandverblijf in heerlijk rustig Tulum. Tulum staat bekend om haar rustige strand en om de fotogenieke Maya-ruïne direct aan de oceaan. Een perfect strandverblijf als je op zoek bent naar een heerlijk rustig einde van je reis.

 

Dag 20: seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun
Vandaag word je bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld van Cancun gebracht, waar de terugvlucht naar Nederland vertrekt.

 

Dag 21: aankomst in Amsterdam, einde rondreis

Prijs vanaf € 970,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 19 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider