headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Combinatiereis: Mexico, Guatemala & Belize!

Cancun – Chichen Itza – Merida – Campeche – Palenque – Flores – San Ignacio – Caye Caulker – Playa del Carmen – Cancun

20 dagen, 19 nachten

Prijs vanaf € 1305,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Mundo Maya Rondreis

Een leuke combinatiereis per openbaar vervoer van bijna 3 weken, door 3 verschillende landen, waarvan je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet! Vanuit Cancun in Mexico reis je via de ruïnes van Chichen Itza naar Mérida, een mooie koloniale stad. Dan door naar Campeche, sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, en naar Palenque, een stad aan de rand van de jungle, van waaruit je mooie excursies kunt maken! Per boot reis je door naar Flores, een stadje in het meer van Peten, in het noorden van Guatemala.

 

Flores vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de ruïnes van Tikal. Hierna reis je naar San Ignacio in Belize, vanuit dit gemoedelijke dorpje in de jungle zijn er vele avontuurlijke excursies te maken. Uiteindelijk kun je uitrusten op Caye Caulker en reis je weer terug naar Mexico om te relaxen in Playa del Carmen.


Dag 1: vertrek vlucht en aankomst in Cancun, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Cancun
Dag 3: per lijnbus naar Mérida, onderweg bezoek Chichén Itzá
Dag 4: vrije dag in Mérida
Dag 5: per lijnbus naar Campeche
Dag 6: per lijnbus naar Palenque
Dag 7: vrije dag in Palenque
Dag 8: per bus en boot van Palenque via de ruines van Bonampak naar Flores (Guatemala)
Dag 9: bezoek aan Tikal, overnachting in Flores
Dag 10: vrije dag in Flores
Dag 11: per lijnbus naar San Ignacio (Belize)
Dag 12: vrije dag in San Ignacio
Dag 13: privé-transfer naar Belize Stad, per ferry naar Caye Caulker
Dag 14 en 15: vrije dagen op Caye Caulker
Dag 16: per ferry naar Chetumal (Mexico), per lijnbus naar Playa del Carmen
Dag 17 en18: vrije dagen in Playa del Carmen
Dag 19: transfer naar luchthaven Cancun, einde rondreis
Dag 20: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1305,- p.p.

Inbegrepen: 18 hotelovernachtingen op basis van logies, transfers zoals aangegeven in het programma, retour transfer Flores – Tikal – Flores, privé-transfer naar Belize Stad, vervoer per  lijnbus volgens programma, transfer per bus & boot van Palenque naar Flores, ferry van Caye Caulker naar Chetumal en praktische reisinformatie met tips voor onderweg

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers hotel-busstation, ferry naar Caye Caulker, maaltijden, entreegelden (Tikal ca. 20 Usd p.p.), fooien, excursies en persoonlijke uitgaven

 

NB: In Semana Santa (rond Pasen) en in de periode rond kerst en oud & nieuw kunnen toeslagen van toepassing zijn op de hotels.

 

Tip vervoer: Op dag 13 reis je eerst per prive-transfer van San Ignacio naar Belize-Stad. Daarna reis je op eigen gelegenheid door naar Caye Caulker. De makkelijkste manier om naar Caye Caulker te reizen is de ferry vanuit Belize-Stad. Midden in Belize-Stad is de Water Taxi Terminal, het kaartje koop je eenvoudig ter plekke en kost ca. 10 USD, de ferry gaat ongeveer om het uur en doet er zo’n 45 minuten over.

Tijdens je rondreis door Mexico, Guatemala en Belize verblijf je in sfeervolle, soms typisch Mexicaanse accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Waar mogelijk verblijf je in het centrum van de stad, soms in een oud koloniaal gebouw dat tot hotel is omgebouwd.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico en onze hotels in Guatemala en Belize.

Naar de Maya ruïnes van Uxmal & Kabah (vanuit Merida)

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie-Uxmal

Je wordt ’s morgens om circa 09.00 bij je hotel opgehaald. Je bezoekt  de Maya ruïnes van Uxmal en Kabah, waar je prachtige voorbeelden van de Maya bouwstijl ‘Puuc’ te zien krijgt. (meer…)

Flamingo’s bij Celestun (vanuit Merida)

Prijs € 90,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Celestun

Bij deze excursie word je ‘s morgens opgehaald bij je hotel en rijd je naar Celestun, ongeveer 100 km ten westen van Merida. Je maakt een boottrip van ca. anderhalf uur door een van de mooiste delen van de natuur van Yucatan in de omgeving van Celestun. (meer…)

Ruïnes & watervallen (vanuit Palenque)

Prijs € 75,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Palenque

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque. Dit ruïnecomplex ligt in de jungle wat het geheel een prachtig en mysterieuze sfeer geeft. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. (meer…)

Dag 1: vertrek vlucht en aankomst in Cancun, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Cancun word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag misschien nog heerlijk relaxen aan het zwembad, of een bezoek brengen aan het centrum van Cancun.

 

Dag 2: vrije dag in Cancun
Verken vandaag het centrum van Cancun of neem een taxi of de bus naar de lange Kukulkan boulevard waar alle strandhotels zich bevinden. Geniet van de prachtig blauwe zee en het stralend witte strand.

 

Dag 3: per lijnbus naar Mérida, onderweg bezoek Chichén Itzá
Vanuit Cancun ga je per lijnbus naar Chichén Itzá (ca. 3 uur). Zo’n 1000 jaar geleden was dit een belangrijke Mayastad. De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide. Na je bezoek aan de ruïnes van Chichén Itzá ga je weer per lijnbus door naar Mérida (ca. 2,5 uur). Mérida staat bekend om de vele koloniale gebouwen en heeft een prettige en ontspannen sfeer! Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa’) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

 

Dag 4: vrije dag in Mérida
Een echte aanrader voor vandaag is een bezoek aan de flamingo’s bij Celestun, op een kleine 100 km ten westen van Mérida. Dit vissersplaatsje hoort bij een beschermd natuurgebied. Je kunt een boottocht maken en daarna heerlijk vis eten op het prachtige strand.  Ook een excursie naar de Maya Ruïnes van Uxmal & Kabah is een aanrader.

 

Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc.Kijk hierboven in het tabblad excursies voor de mogelijkheden. Je overnacht weer in Mérida.

 

Dag 5: per lijnbus naar Campeche
De volgende dag ga je per lijnbus via Uxmal naar Campeche (ca. 3 uur). Deze stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ’s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig.

 

Dag 6: per lijnbus naar Palenque
Na het ontbijt zit je ongeveer 5 uur in de lijnbus naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je lekker kunt bijkomen van de busrit.

 

Dag 7: vrije dag in Palenque
Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide…

 

Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! Ook de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul zijn een aanrader, hier kun je een verfrissende duik nemen in het koele water. Kijk hierboven in het tabblad excursies voor de mogelijkheden. Je overnacht weer in Palenque.

 

Dag 8: per bus en boot van Palenque via de ruines van Bonampak naar Flores (Guatemala)
Vroeg in de ochtend vertrek je per bus vanuit Palenque richting Guatemala. Onderweg wordt even gestopt voor een eenvoudig ontbijt. Daarna worden de indrukwekkende ruïnes van Bonampak bezocht, midden in de jungle. Vervolgens gaat de reis verder per boot van Corozal naar Bethel en dan per busje weer door naar Flores. Een hele tocht, maar een prachtige ervaring!. Flores is een stadje in de Peten, in het noorden van Guatemala. Het ligt op een eiland in het meer van Peten en vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de ruïnes van Tikal, die je morgen gaat bezoeken. Je overnacht in Flores.

 

Dag 9: bezoek aan Tikal, overnachting in Flores
Vanuit Flores reis je in ongeveer een uur per transfer naar Tikal. Deze in de jungle gelegen ruïne is niet alleen de belangrijkste archeologische bezienswaardigheid van het land, ook heb je hier de mogelijkheid om door een prachtig stuk tropisch regenwoud te lopen. Tikal is volgens velen het mooiste Mayaruïne-complex van Midden Amerika. De tempels van Tikal liggen midden in de jungle waardoor je altijd wel een aantal tropische dieren tegen kunt komen; papegaaien, toekans, spinapen, neusberen en soms een tarantula…

 

Voor een ontmoeting met een jaguar zul je wat meer geluk moeten hebben. Het is een aanrader om ‘s morgens heel vroeg één van de hoge tempels te beklimmen en dan langzaam de zon te zien opkomen boven de benevelde jungle van het regenwoud. Het gekrijs van de papegaaien, de om je oren vliegende tucans en de prachtige uitzichten maken dit tot een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de dag reis je weer terug naar je hotel in Flores.

 

Dag 10: vrije dag in Flores
Vandaag heb je nog een extra vrije dag in Flores. Je kunt natuurlijk nog een keer naar Tikal gaan, maar ook de omgeving van Flores zelf is zeker de moeite waard.

 

Dag 11: per lijnbus naar San Ignacio (Belize)
Vandaag ga je per bus (ca. 3 uur) naar San Ignacio in Belize. Dit gemoedelijke dorpje is het bruisende centrum voor vele verschillende avontuurlijke activiteiten die je hier kunt doen. Ondanks de ligging midden in de jungle vind je hier vele bars en restaurant, dus je zult je zowel overdag als ‘s avonds hier niet vervelen!

 

Dag 12: vrije dag in San Ignacio
Op deze dag heb je tijd om, helemaal naar eigen inzicht, de omgeving van San Ignacio verkennen. Alles kan, niets moet. Wij bieden een aantal zeer avontuurlijke excursies aan, hier in het tabblad excursies hierboven! Zo kun je op de rivier kanoën of ‘tuben’ op een grote rubberen binnenband, langs glooiende heuvels met tropische begroeiing langs mysterieuze grotten waar je zo naar binnen kunt varen. Vlakbij het dorpje zelf liggen de Maya tempels van Xunantunich, om hier te komen moet je eerst met een ferry de rivier over.

 

Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van Xunantunich is ‘El Castillo’, een indrukwekkende tempel bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht over de boomtoppen van de jungle. OutSight kan vanuit San Ignacio een avontuurlijke cave tubing excursie aanbieden en de Actun Tunichil Muknal (ATM) excursie, waarbij je al zwemmend en wandelend door grotten op zoek gaat naar Maya overblijfselen. Kijk voor de beschrijving en prijzen van deze excursies bij de excursiepagina op de Guatemala & Belize website.

 

Dag 13: privé-transfer naar Belize Stad, per ferry naar Caye Caulker
Per privé-transfer (ca. 1 ½ uur) reis je vandaag naar Belize Stad, waar je eenvoudig een kaartje koopt voor de ferry naar Caye Caulker voor ca. 10 USD. Middenin Belize Stad is de Water Taxi Terminal en de tocht op het water zal zo’n 45 minuten duren. Je komt dan aan bij de pier, welke middenin het centrum van het eiland ligt. Je kunt gemakkelijk van de pier naar je hotel lopen, maar als je wilt kun je een taxi nemen (golfkarretje).

 

Misschien kun je nog even een duik nemen in het water, en anders zijn er genoeg gezellig plekken om lekker te ontspannen. ’s Avonds wordt de muziek aangezet en kun je dansen en drinken tot in de kleine uurtjes als je dat wilt. Het eiland heeft geen echt strand, maar er zijn over pieren en plekjes onder palmbomen om heerlijk te relaxen met een biertje in een koele zeebries.

 

Dag 14 en 15: vrije dagen op Caye Caulker
Geniet van de relaxte sfeer, de zon en het azuurblauwe water van de Cariben! Niets moet, maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen maar luieren, zijn er voldoende mogelijkheden. Caye Caulker maakt onderdeel uit van het op één na grootste barrièrerif van de wereld: het Belize Barrière Rif. Dit rif bestaat uit een heleboel eilandjes waarvan enkele iets groter en bewoond zijn. Deze eilanden worden ter plaatse Cayes genoemd. De meeste Cayes, zoals Caye Caulker, hebben weinig strand maar zijn wel paradijselijk en dus een heerlijke plek om te relaxen.

 

De belangrijkste sporten op Caye Caulker zijn natuurlijk snorkelen en duiken, in de directe omgeving van het eiland zijn vele unieke plekjes te vinden. Ook voor ervaren duikers zijn er voldoende uitdagingen zoals bv. Hol Chan Area en de wereldberoemde Blue Hole, een van de meest beroemde duikplekken ter wereld!

 

Dag 16: per ferry naar Chetumal (Mexico), per lijnbus naar Playa del Carmen
De ferry brengt je vandaag naar Chetumal in Mexico (ca. 2 uur varen, maar incl. grensformaliteiten ca. 3 tot 4 uur). Hier neem je de lijnbus naar Playa del Carmen (ca. 4 uur). Na aankomst kun je gemakkelijk zelf een taxi nemen naar je hotel in het centrum van ‘Playa’.

 

Dag 17  en 18: vrije dagen in Playa del Carmen
Deze dagen kan je lekker bijkomen van het (vele) reizen. Playa del Carmen is een gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren! Geniet van het levendige strand. Heb je toch nog zin om op pad te gaan? De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig hele mooie trips maken!

 

Dag 19: transfer naar luchthaven Cancun, einde rondreis
De rondreis is vandaag ten einde. Je wordt vandaag naar de luchthaven van Cancun gebracht voor je terugvlucht.

 

Dag 20: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1305,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 19 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider