headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoe werkt het in Mexico?

Mexico-Tulum3De meeste OutSight reizigers beginnen hun Mexico rondreis met een vlucht naar Cancun. Je begint dan in Yucatan, en kunt eenvoudig per eigen huurauto rondreizen: de wegen zijn goed en de afstanden zijn overzichtelijk. Zolang je in Yucatan en omgeving blijft kom je geen hoge en bochtige bergwegen tegen.

 

Met de Mexico bouwstenen van OutSight kun je zelf bepalen welke steden je wilt zien en hoe lang je wilt blijven.  Als je ook de indianensteden San Cristobal en Oaxaca wilt bezoeken, raden we je aan ruim te tijd te nemen om door de bergen te reizen. Ook moet je rekening houden met lange reisdagen.

 

De wegen in Mexico zijn over het algemeen goed, er zijn op enkele plaatsen moderne tolwegen aangelegd maar het is natuurlijk vaak leuker de nationale routes te kiezen. De verlichting op de lokale wegen is vaak slecht dus het wordt afgeraden om in het donker te rijden. Let ook vooral op de topes, deze ‘slapende politiemannen’  zijn verkeersdrempels die in elk dorp door de overheid (of soms door bewoners zelf) zijn aangelegd.

 

Omdat je helemaal zelf je reis in elkaar kunt puzzelen, is het natuurlijk ook prima mogelijk om een uitgestippelde autorondreis met een of meer bouwstenen te combineren.

 

De Maya-route
De Maya-route is een route die belangrijke archeologische Maya sites met elkaar verbindt. Van het zuidelijke deel van Mexico via Guatemala en Belize naar Honduras. De bekendste Maya-sites zijn Chichen Itza, Uxmal, Tulum en Palenque in Mexico, Tikal in Guatemala en Copan in Honduras. OutSight biedt enkele bouwstenen per openbaar vervoer waarbij je de hoogtepunten van de Maya-route bezoekt!

 

Alle in het reisaanbod vermelde prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen en bij boeking van min. 2 personen. Prijzen zijn exclusief hoogseizoentoeslagen (tenzij anders vermeld).

 

Alle informatie op onze website is onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Aan de informatie en de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. 

Reisvoorstel aanvragen
close slider