headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Mexico excursies:

Reis langs jungle en strand door het Land van de Maya’s: Mexico!

Hier vind je onze Mexico excursies! De losse excursies zijn naar keuze vooraf in te passen in je rondreis. Bij elke bouwsteen of rondreis staat vermeld welke excursies van toepassing zijn, onze excursies in Mexico zijn in een internationale groep. Hieronder een overzicht van alle excursies in Mexico:

 


14 excursies

Mexico excursie, fietsend door Mexico-Stad

Fietsend door Mexico-Stad

€ 44,- p.p.

Ontdek de stad per fiets! Je begint bij het monument Estela de Luz. Tijdens deze vier uur durende fietstocht ontdek je de pre-Spaanse afkomst van Mexico-Stad. Dit gaat van de Navel of the Moon (de betekenis van de naam Mexico) en eeuwenoude tempels tot de oude koloniale paleizen.

lees verder »
Mexico excursie, Xochimilco

Boottocht door de drijvende tuinen van Xochimilco (bij Mexico-Stad)

€ 43,- p.p.

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel, en reis je per bus naar de drijvende tuinen van Xochimilco, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

lees verder »
Mexico excursie, walking lunch

‘Walking Lunch’ door het historische centrum van Mexico-Stad

€ 88,- p.p.

Iets voor het middaguur word je verwacht bij het eerste restaurant voor het begin van de wandeling. Tijdens deze excursie bezoek je meerdere restaurants en zul je het grootste deel van het historische centrum te zien krijgen.

lees verder »
Mexico excursie, Teotihuacan

Bezoek aan Teotihuacan (vanuit Mexico-Stad)

€ 46,- p.p.

Je wordt ’s morgens bij je hotel opgehaald voor de busrit naar Teotihuacan, circa 50 kilometer ten noorden van Mexico Stad. Bij dit indrukwekkende tempelcomplex vind je de enorme Zonnepiramide en de piramide van de Maan.

lees verder »
Mexico excursie, Monte Alban

Naar de ruïnes van Monte Alban (halve dag, vanuit Oaxaca)

€ 40,- p.p.

Je wordt ’s morgens bij je hotel opgehaald voor de busrit naar Monte Alban. Deze ruïnes liggen slechts 20 minuten rijden ten zuiden van Oaxaca. Eerst word je rondgeleid door een Engelssprekende gids en daarna is er nog tijd om zelf de ruïnes verder te verkennen.

lees verder »
Mexico-excursie, Sumidera Canyon

Bezoek aan de Sumidero Canyon (vanuit San Cristobal)

€ 60,- p.p.

De Sumidero Canyon is een ravijn met wel 1000 meter hoge rotswanden die omhoog rijzen vanaf de rivier waar je doorheen vaart. Volgens de verhalen lieten de indianen zich liever van deze rotswanden vallen, dan dat zij zich zouden overgeven aan de Spanjaarden.

lees verder »
Mexico excursie, indiaanse dorpen

De indiaanse dorpen rond San Cristobal

€ 50,- p.p.

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald voor de excursie naar een aantal van de indiaanse dorpen rond San Cristobal de las Casas. De eerste stop is San Juan Chamula, hier wonen de Tzotzil indianen.

lees verder »
Mexico excursie, Ziplinen

Ziplinen in het ecologische park El Encuentro (bij San Cristobal)

€ 31,- p.p.

Je wordt om 09.00 uur of 15.00 uur opgehaald in café ‘Al Grano’ in San Cristobal door de gidsen. Zij brengen je naar het prachtige ecologische park ‘El Encuentro’, ongeveer een kwartier rijden.

lees verder »

Fietsen bij El Encuentro (bij San Cristobal)

€ 44,- p.p.

Bij deze excursie verken je per fiets de prachtige natuur van het ecologische park ‘El Encuentro’. Rond 08.00 uur ’s morgens word je door een gids bij je hotel opgehaald voor een korte maar prachtige fietstocht van 10 kilometer. Voor de start loop je een klein stukje naar een uitzichtpunt waar je goed zicht hebt

lees verder »
Mexico excursie, cenotes bij Cuzamá

Zwemmen in de ‘cenotes’ bij Cuzamá (vanuit Merida)

€ 93,- p.p.

Bereid jezelf voor op een dagexcursie vol prachtige ‘cenotes’! Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Merida en eerst naar het Cuzamá-gebied gebracht. Daar stap je over op een paard & wagen en hiermee reis je langs drie verschillende cenotes: indrukwekkende grotten die grote ondergrondse meren of poelen hebben, waarin gezwommen kan worden.

lees verder »
Mexico excursie-Uxmal

Naar de Maya ruïnes van Uxmal & Kabah (vanuit Merida)

€ 88,- p.p.

Je wordt ’s morgens om circa 09.00 bij je hotel opgehaald. Je bezoekt  de Maya ruïnes van Uxmal en Kabah, waar je prachtige voorbeelden van de Maya bouwstijl ‘Puuc’ te zien krijgt.

lees verder »
Mexico excursie, Celestun

Flamingo’s bij Celestun (vanuit Merida)

€ 90,- p.p.

Bij deze excursie word je ‘s morgens opgehaald bij je hotel en rijd je naar Celestun, ongeveer 100 km ten westen van Merida. Je maakt een boottrip van ca. anderhalf uur door een van de mooiste delen van de natuur van Yucatan in de omgeving van Celestun.

lees verder »
Mexico excursie, Bonampak

Naar Bonampak & Yaxchilan (hele dag, vanuit Palenque)

€ 95,- p.p.

Deze excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan begint ’s morgens vroeg (ca. 06.00 uur) en brengt je naar een van de laatste ongerepte stukken regenwoud van Mexico. Onderweg stop je bij een junglerestaurant voor een eenvoudig ontbijt.

lees verder »
Mexico excursie, Palenque

Ruïnes & watervallen (vanuit Palenque)

€ 75,- p.p.

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque. Dit ruïnecomplex ligt in de jungle wat het geheel een prachtig en mysterieuze sfeer geeft. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan.

lees verder »
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 19 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider