headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

De stranden van Mexico

 

Mexico wordt grotendeels omringd door water en heeft een aantal van de heerlijkste stranden ter wereld. We raden je daarom aan om tijdens je rondreis door Mexico zeker een paar (of meer) dagen door te brengen aan een van deze goudgele Mexicaanse stranden! Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een paar dagen aan het strand meteen na aankomst, en een paar dagen aan het einde van je rondreis………..

 

Hier vind je de bouwstenen naar onze favoriete Mexico stranden:

Stranden mexico

 


Het bruisende strand van Playa del Carmen

Hou je van een levendige badplaats? Playa del Carmen ligt aan de Riviera Maya, ongeveer 70 kilometer ten zuiden van het vliegveld van Cancun. Playa del Carmen was ooit, tot zo’n 30 jaar geleden, een klein vissersplaatsje waar de boot naar Cozumel vertrok. Nu is het een bruisende en levendige toeristische vakantieplaats, die echter nog wel een gezellige, enigszins Mexicaanse sfeer uitademt. De intussen beroemde Quinta Avenida is een lange straat vol winkeltjes en restaurants. Deze straat wordt elk jaar langer, want er wordt nog steeds veel bijgebouwd in Playa del Carmen…..
Mexico stranden Playa del Carmen

 

 

 

Tulum: witte stranden, tempels en palmbomen!

Als je op zoek bent naar een rustig strand dat je slechts met een paar anderen hoeft te delen, is Tulum de juiste plaats. Tulum staat vooral bekend om haar rustige strand en om de fotogenieke Maya-ruïne direct aan de oceaan. Het dorpje zelf ligt een paar kilometer van de kust aan de doorgaande weg en is een verzameling van hostels, restaurantjes, winkels, stoplichten en een bushalte. De meeste hotels liggen iets verderop aan de prachtige kust: een lange rij accommodaties met paradijselijke namen. Elk hotel ligt hier aan zijn eigen stukje strand. De Riviera Maya is hier op haar mooist!

Mexico stranden Tulum

 

 

Isla Holbox: snorkelen & relaxen op een eco-eiland

Isla Holbox is een klein, nog niet al te toeristisch eiland waar je in het dorpje voornamelijk zandpaden en kleine houten gekleurde huisjes ziet. Aan het lange, brede strand vind je de grotere en mooiere accommodaties. Op het eiland rijdt geen gemotoriseerd verkeer, alleen golfkarretjes. Het is misschien niet het mooiste strand van Mexico, en het is een lange rit hierheen (gedeeltelijk over een slechte weg), waarna nog een boottocht van 40 minuten, maar dit alles samen maken dat dit een heerlijk rustig vakantie-eiland is. Hemelsbreed niet eens zoveel kilometers van Cancun, maar een hele andere wereld!
Mexico stranden Isla Holbox

 

 

Waarom OutSight?

Anders dan bij een gewoon Mexico reisbureau zijn onze reizen individueel en op maat, dus:

 

-geen vaste vertrekdata, waardoor je op elk moment kunt vertrekken
-geen verplichte excursies, terwijl je liever ter plaatse kijkt hoe je de dag invult
-met of zonder vlucht, geen probleem: als je liever zelf je vlucht regelt kun je bij ons het losse landarrangement boeken!
-geen grote onpersoonlijke hotels, maar sfeervolle hotels, zorgvuldig geselecteerd door ons lokale Nederlandse agentschap

 

Interesse?

Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je graag op weg naar Mexico!

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!