headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Kunst en kerken in Puebla

Puebla

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
mexico bouwsteen Puebla

Puebla is een van de oudste steden die door de Spanjaarden is gesticht. Tegenwoordig is het een grote, moderne stad maar het straatbeeld wordt nog steeds bepaald door de vele kerken en prachtige Spaans-koloniale gebouwen. Door  de jaren heen zijn veel kunstenaars naar Puebla getrokken, je vindt er dan ook veel open ateliers met (voornamelijk) mooie schilderijen. Slenter door de verschillende wijken en bewonder de koloniale architectuur.

 

Vergeet ook niet om op een van de gezellige terrassen het lokale leven vanaf een afstandje te bekijken. In Puebla kun je je zeker een paar dagen vermaken!


Dag 1: aankomst in Puebla
Dag 2: vrije dag in Puebla
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 55 vanaf,- p.p. in standaard-hotel
Prijs vanaf € 75 vanaf,- p.p. in comfort-hotel

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen op basis van logies

 

Niet inbegrepen: maaltijden, vervoer, fooien en eventuele excursies

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode MXM001: 2 overnachtingen in standaard-hotel
Reiscode MXM101: 2 overnachtingen in comfort-hotel

 

Vervoer: we bieden deze bouwsteen aan zonder vervoer, omdat er verschillende manieren zijn om naar Puebla te reizen. Deze bouwsteen is perfect in te passen in je reis per openbaar vervoer maar past ook prima in een fly-drive!

Indien je kiest voor een verblijf in ons standaard-hotel in Puebla dan verblijf je in een gezellig hotel in het centrum. Vanuit je hotel is het nog geen 500 meter lopen naar de Zocalo waar je de mooie kathedraal vindt. In de gezellige Barrio del Artista met veel ateliers kom je na een taxirit van ongeveer 20 minuten. Je kamer is eenvoudig maar sfeervol ingericht met een parketvloer, ook heb je een eigen balkon. Bij het hotel is een gratis parkeergelegenheid.

 

Als je op zoek bent naar een extra bijzonder en comfortabel verblijf, is ons comfort-hotel echt iets voor jou! Het hotel is gevestigd in een sfeervol oud gebouw uit de 17e eeuw, in het centrum en op loopafstand van de Zocalo. Het hotel was tot het einde van de 18e eeuw in gebruik als Jezuïeten klooster en is daarna omgebouwd tot hotel. Het hotel heeft een restaurant wat tot de beste van Puebla behoort, de perfecte gelegenheid om de lokale specialiteit mole (kip in chocoladesaus) te proberen. Je kamer heeft geen airconditioning, dat is ook niet nodig want tussen de dikke kloostermuren is het altijd aangenaam. Een perfect en authentiek verblijf!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico.

Dag 1: aankomst in Puebla
Waarschijnlijk kom je vandaag per bus vanuit Mexico-Stad in Puebla aan. Het is maar 2 uur met de bus dus geen heel lange rit. Je hotel ligt in het oude centrum van de stad dus je kunt na het inchecken direct op pad! Wandel langs een aantal van de kerken en geniet van de koloniale architectuur. Ga daarna zitten op een van de gezellige terrassen en bekijk het lokale leven vanaf een afstandje!

 

Dag 2: vrije dag in Puebla
Vandaag heb je nog een hele vrije dag in deze gezellige stad. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige kunstenaarswijk Barrio del Artista waar veel open ateliers te vinden zijn. Loop ook even langs de kathedraal bij de Zocalo, deze is zeker de moeite van het bezoeken waard. Tot slot kun je Puebla bijna niet verlaten zonder de lokale specialiteit te proberen: mole (kip in chocoladesaus). Gelukkig gaat er meer dan alleen chocola in de saus, het is een stuk lekkerder dan je zou verwachten!

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Vandaag is het tijd om je reis door Mexico te vervolgen. De meeste reizigers kiezen na het verblijf in Puebla voor de bouwsteen Koloniaal & Indiaans Oaxaca op weg van Mexico-Stad richting het zuiden van Mexico. De busrit van Puebla naar Oaxaca duurt ongeveer 4,5 uur.

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider