headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Palenque: tempels & watervallen in de jungle

Palenque

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Palenque Bouwsteen Mexico

Palenque ligt aan de rand van het tropische regenwoud. Het stadje zelf stelt niet veel voor, maar de ruïnes zijn zeer indrukwekkend. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. Hoogtepunt van dit Mayacomplex is de Tempel der Inscripties, waar pas in 1952 een geheime gang werd ontdekt naar het binnenste van de piramide. Niet ver van Palenque liggen de watervallen van Agua Azul; een frisse duik in deze ‘blauwe wateren’ is zeker aan te raden.


Dag 1: aankomst in Palenque
Dag 2: vrije dag in Palenque
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 49,- p.p. in standaard-hotel
Prijs vanaf € 129,- p.p. in comfort-hotel

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen op basis van logies
Niet inbegrepen: maaltijden, vervoer, fooien en eventuele excursies

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: MXM004

 

Vervoer: we bieden deze bouwsteen aan zonder vervoer, omdat er verschillende manieren zijn om naar Palenque te reizen. Deze bouwsteen is perfect in te passen in je reis per openbaar vervoer, kies dan voor het standaard-hotel, dit ligt op loopafstand van het centrum en het busstation. Ons comfort-hotel ligt buiten de jungle, dichter bij de ruines, en is meer geschikt voor onze reizigers met een eigen huurauto!

Mexico hotels Palenque Ons standaard-hotel in Palenque ligt rustig en net buiten het centrum, vanuit je hotel kun je lopend naar het centrum. Op loopafstand vind je een aantal gezellige winkels en restaurants.

 

Het comfort-hotel is een comfortabel hotel met een groot zwembad met watervallen en omgeven door palmbomen. Een comfortabel verblijf met een jungle-ervaring!

 

Lees hier meer over onze hotels in Palenque en eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico.

Naar Bonampak & Yaxchilan (hele dag, vanuit Palenque)

Prijs € 82,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Bonampak

Deze excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan begint ’s morgens vroeg (ca. 06.00 uur) en brengt je naar een van de laatste ongerepte stukken regenwoud van Mexico. Onderweg stop je bij een junglerestaurant voor een eenvoudig ontbijt. (meer…)

Ruïnes & watervallen (vanuit Palenque)

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Mexico excursie, Palenque

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Palenque. Dit ruïnecomplex ligt in de jungle wat het geheel een prachtig en mysterieuze sfeer geeft. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. (meer…)

Dag 1: aankomst in Palenque
Vandaag kom je aan in Palenque, gelegen aan de rand van de jungle. Door de tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Even omschakelen als je vanuit het koelere San Cristobal de las Casas komt! Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht.

 

Dag 2: vrije dag in Palenque
Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide…

 

Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! OutSight kan de excursie naar de ruïnes natuurlijk voor je boeken, in combinatie met een bezoek aan de mooie watervallen van Misol-Ha en Agua Azul. Zie hiervoor het tabblad excursies bovenin deze bouwsteen.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Vandaag is deze bouwsteen ten einde. Nog niet uitgekeken in Palenque? Natuurlijk kunnen we je verblijf met een of enkele dagen verlengen. Wel klaar om verder te reizen? Er zijn twee opties. Als je verder in Mexico wilt reizen, raden we de bouwsteen Merida: slenteren door de koloniale stad aan. Maar vanuit Palenque kun je ook perfect doorsteken naar Guatemala voor een combinatie met dit bijzondere land. In dat geval is de bouwsteen Van Palenque via de jungle naar Guatemala echt een aanrader.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!